Liszt Ferenc repülőtér

A repülőtér megközelítése gépkocsival

GPS-koordináták:

47° 25´ 57.75´´ Észak, 19° 15´ 41.03´´ Kelet, magasság: 147 m

Budapest Airport Terminál 2

A repülőtér jól megközelíthető gépkocsival Budapest bármely pontjáról. A város központjából 20 perc alatt lehet kiérni a reptérre, az úgynevezett gyorsforgalmi úton. A szalagkorláttal a közforgalomból kiemelt gyorsforgalmi úton gyakorlatilag akadálymentesen közelíthető meg a reptér, fennakadásra, csak rendkívüli körülmények között kell számítani. A gépkocsival érkezők részére a reptér több parkolási lehetőséget is kínál. Amennyiben az alábbiakban nem találja meg a megfelelő útvonalat, mely segítségével kijuthat a reptérre, használja az útvonaltervezőt.

A Liszt Ferenc repülőtér megközelítése a Deák tértől – (21,1 km)


A Liszt Ferenc repülőtér megközelítése Nyíregyháza – Gödöllő irányából (M3 autópálya)

A Liszt Ferenc repülőtér megközelítése Bécs – Budaörs (M1-M7 irányából)

A Liszt Ferenc repülőtér megközelítése Vác irányából

Parkolás a Liszt Ferenc repülőtéren – Terminál 2.

A 2. Terminál környékén több mint 2500 parkolóhely áll rendelkezésre, amelyek magukban foglalják a Prémium Parkolót, a Terminál Parkolót, a Holiday Plus Parkolót, a Holiday Parkolót, a Business Parkolót és a Buszparkolót.

Liszt Ferenc Repülőtér 2-es terminál parkolók
Liszt Ferenc Repülőtér 2-es terminál parkolók térképe

2. Terminál – új forgalmi rend

A Budapest Airport 2012. augusztus 8-tól új megközelítési és forgalmi rendet alakít ki a 2. Terminálhoz vezető bekötőutakon. Utas ki- és beszállításra a terminálépülettől csupán 25 méterre található Terminál Parkolót használja, amely bőséges kapacitással áll rendelkezésre, és 10 percig díjmentesen használható. A Terminál Parkolóba történő behajtáskor parkolójegyet kap. Családtagjai, barátai ki- vagy beszállítását követően a behajtás időpontjától számított 10 percen belül díjmentesen elhagyhatja a parkolót; csak annyit kell tennie, hogy behelyezi a parkolókártyát a kijárati sorompónál lévő automatába.

A terminál közúti előterén található korábbi gyorsparkolót automata sorompós rendszerrel működő Prémium Parkolóvá alakították át. Noha utas ki- és beszállításra ez a kiemelt terület is használható, kapacitása igen korlátozott, a díjmentes időszak csupán 5 perc, és a prémium elhelyezkedésből adódóan a parkolási díjak is kevésbé vonzóak, mint a Terminál Parkolóban.

A díjmentes időszakot naponta legfeljebb kétszer veheti igénybe, a parkolókba történő behajtások összeadódnak.

Parkolási díjak: Bud.hu